teisipäev, mai 30, 2006

(:) lepajõe ühineb loobiga

http://www.aripaev.ee/3236/rubr_artiklid_323602.html
see on rubriik kus kiidetakse häid reklaame
tänases äripäevas avaldasin ma selle loo:

Väsima kippuv lugu Inno ja Irja armastusest sai endale väärilise järje, värske jutustus Uno ja Alexi sõprusest lummab meid kõiki. See on hea reklaam. Tõeliselt hea. Just selline hiilgav saavutus, kus summa on liidetavate järjekorrast suurem.

Bensiini saab müüa ka higis...
Raske on ette kujutada inimest, kelle lemmiklugu on taustal roikuv sõbralaul. Bensiinijaam pole lahe koht. Lepajõe pole kuulsuse tipul ja kuigi Loobigi paremad päevad on vanemal keskeal selgelt meeles, pole vanameister liiga sage külaline Kroonika esikaanel.

Võrdleme Lepajõe ja Loobi ühinemise teleklippi äriuudisega Uno ja Alexela ühinemisest. Need kaks asja pole absoluutselt võrreldavad. Tuim kommertsbürokraatia on välja mängitud inimlikus mõõtmes. Kõik on paigas ja sõnum jõuab kohale.

Meeleolu on ülimalt tabav. Ilma liigse glamuuri ja häiriva nürimeelsuseta. Asetame Alexi ja Loobi muude inimsuhetest pajatavate klippide konteksti ning näeme, et lisaks brutaalsele seksile võib humanoidide vahel olla veel midagi. Antud juhul platooniline sõprus.

See lähenemine meeldib mulle. Bensiini saab müüa ka ilma, et näitaksid lähedalt higist naisekeha või eemalt vikerkaarelippu.

Uute ühinemisreklaamide prototüüp on loodud, kahju ainult, et see hea mõte ei tulnud kellelegi pähe enne Vilma ja Kalevi abielu. Oleks saanud toreda vaatemängu, kus abilinnapea Kalev Kallo ja näitleja Vilma Luik esimeses ettejuhtuvas motellis sõbrunevad.

2 kommentaari:

kivisildnik ütles ...

paadam päriti välja
lõik originaalis selline:

See lähenemine meeldib mulle. Bensiini saab müüa ka ilma et näitaksid lähedalt higise naisekeha või eemalt vikerkaarelippu. Kiimalisest eurovisioonist on siiber. Ükski normaalne agentuur ei jõua Paadamiga võidu suvaliste tibide sabas joosta.

Mauri Magabund ütles ...

Nojah. Tsensor peab ikka kääre klõpsutada saama kah ja organid oma tööst rõõmu tunda...