teisipäev, november 07, 2006

(:) vaatasin Ji raamatud üle

hämmastavalt trenditeadlik tootesari
arvestades meie minimalistlikku eelarvet
näevad trükkised välja nagu Ji ehk
kangelastegu või prada poe uksehoidja

ps
kuidas lugeda Ji
õige hääldus on: jott ii või jii

valed hääldused on
1. tsii
2. zii
3 jott ii ehk ji - ehk on vale või on õige

sirp tutvustab Ji raamatuid õiglaselt:

Kivisildnik
VÄGISTATUD JÄÄMÄGI

Kivisildnik on hakanud kirjastama, ennast ja teisi. Ning valinud esimese satsi sekka iseenda suurepärase luuleraamatu – ütleks, et siin on meile tuttav Kivisildnik oma luulemasina parima vormi saavutanud ning lisaks veel hulgi pisikesi iroonilisi ja inimlikke asju kirja pannud. Imehea kogu. Kujundanud Andres Rõhu. Ji, 2006. 80 lk.

Ivar Sild
SPERMAGA JA PUHA

Silla korralikku, ametlikult kirjastet üllitist on andnud oodata, vahepeal ta lausa keeldus kirjastamiskatseist, paljundas oma pisikesi luulevihke. Kivisildnik on siia valinud pigem lihtsamad ja teravamad tekstid, teiste seas ka noid, kus homoseksuaalsuse teemat lahatakse. Mõnuga loetav (pigem just loetav kui ette loetav) ja keeletanki roomikuraginarõõmu pakkuv kurblik raamat. Kujundanud Andres Rõhu. Ji, 2006. 80 lk.

Kaupo Meiel
POLÜGRAFISTI KÄSIRAAMAT

Põnev debüütkogu, mis järjekindla painajalikkuse ja mingi musta huumoriga pruugib kujundeid nagu trükkimine, koopia, pakkimine; hetkiti sellisena on ta lausa metakirjandus, miski maagiline kirjanduse (kui trükitu) olemusliku puudulikkuse paljastaja. Samas on ka ilusaid poeetilisi katkeid, kõrvalepõikeid. Kujundanud Andres Rõhu. Ji, 2006. 72 lk.

kultuurikajas diagnoosib jan kaus meielit kui aasta parimat debüüti
ja imestab kuidas Ji raamatud küll nii hästi toimetatud on:
http://www.vikerraadio.ee/helid.php?main_id=677351&wma=0

Kommentaare ei ole: