teisipäev, jaanuar 02, 2007

(:) havi käsul












*
Kivisildniku enda «(:) vägistatud jäämägi» on kindlasti aasta tugevamaid kodumaiseid kogusid (Triin Soometsa «Väljas», Hasso Krulli «Talve» ja Mathura «Kohalolu» kõrval), näidates meie luule jätkuvalt kõrget taset. Nüüd satun tänu öeldule kindlasti ka Kivisildniku blogisse, hurraa!

Jan Kaus
kirjanike liidu esimees

http://www.postimees.ee/301206/esileht/kultuur/236608.php?r=

*
Luulest võiks (ilma taotluseta pääseda Kivisildniku blogisse) mainida «Jumalike ilmutiste» sarja, Hasso Krull «Talve», Vahur Afanasjev «Katedraali Emajões», Ülar Ploomi «Porr ja Sorry» ning Maarja Kangro kogu «Kurat õrnal lumel». Tunnustada tahaks ka Andra Teede debüütkogumikku «Takso Tallinna taevas», mis mõttetiheduse ja õnnestunud keelemängude poolest kogenenumate kolleegide kogumikest kehvem ei ole. Kui enam kui ühe autoriga kogumikest rääkida, siis «Kangelasema toitepiima» võiks läbi lugeda ka see, kes muidu luulet (kinnistunud (väär)tähenduses kui tundlevat ja küünlasäralist) ei armasta.

Luule hakkab aina enam pudenema paberilt välja, lavale. Mõni luule sobibki sinna enam. Mitte et paberil luulel oleks konservilikum iseloom, kuid mõnel juhul annab esitus tekstile vajaliku kire. Meeldejäävaimad luule-elamised leidsid aset kevadel Kirjanike majas toimunud Künnapi ja Rooste luuleõhtul «Laika lähetamine» ning sügisesel Eva Pargi luulelugemisel Göteborgis.

urve eslas

http://www.postimees.ee/301206/esileht/kultuur/236608.php?r=

Kommentaare ei ole: