pühapäev, märts 09, 2008

(:)mida teha liigse rahaga?

























reedel antakse kätte kulka aastapreemiad, muude hulgas ka aasta parima luuleraamatu eest, mingi arusaamatuse tõttu olen nominent ja väike võimalus (nii 0.2%) et see hiiglasik rahasumma kantakse minu arvele. kui suur see summa on ma ei tea. vanasti oli aastapreemia 40 kilo ja see oli täitsa suur hunnik raha. ehk on inflatsiooni pöörises isegi otsa pandud. küsimus selline, kuidas oleks seda hiigelkapitali kõige targem paigutada, et hiljem intressidesr prisket rantjee elu elada? ise pole kunagi rahaga kokku puutunud, aimugi ei ole kuidas investeeritakse.

4 kommentaari:

Manjana ütles ...

kui sa pole kunagi investeerinud ja pole aimugi kuidas seda tehakse, siis hoidu eemale kõigist, kes üritavad sulle rääkida, et kuidas sa investeerima peaks. isegi 100 tonni pole piisavalt suur raha, et seda saaks nii investeerida, et rantjee elu elada.

ehk, kujuta ette, et midagi pole muutunud ja ela edasi nagu elanud oled, aint võlgu ei pea võtma.

aga noile, kes midagi ei tea, võib pakkuda varianti, et kui paned panka tähtajalisele arvele, siis ühe aastaga saad pangalt umbes 5% raha riskivabalt.

Oop ütles ...

BIG pakkus praegu vist suurimat protsenti, mingisuguse systeemiga 8. See ei pruugi inflatsiooni päriselt yletada, aga jääb enam-vähem sinna kanti.

kivisildnik ütles ...

sitta kah kui õnneks läheb ostan raamatud, meeleolusse ja lugemusse investeerida on ilmselt kõige targem

andry ütles ...

tpslt, tahtsin minagi öelda, et osta uusi raamatuid, et kirjutada veel paremaid raamatuid. Mis m6juksid nagu tuumapomm punasele härjale.

Aga preemia saamise pross on sul ikka palllllju suurem, ma isegi julgeks kihla vedada, et saadki selle, kui keegi vaid viitsiks selle peale kihla vedada.

Muide, lugesin hiljtui kolm korda yle su kakavärvi tellise, need kogutud ajalehearrtiklid.

No puhas m6nu ja kergendus
Keegi valdab ikkagi uudisezanrit eestimaal. Ka 1 mees on meediväljal kindral.