neljapäev, veebruar 26, 2009

(:)googli ja maagoogli küsimus





















hesekieli raamat, piibel, vana testament kui te ei tea: Ja mulle tuli Issanda sõna; ta ütles: "Inimesepoeg, pööra oma pale Googli poole Maagoogli maal; ta on Meseki ja Tubali vürst, ja kuuluta temale prohvetlikult ning ütle: Nõnda ütleb Issand Jumal: Vaata, ma tulen sulle kallale, Googel, Meseki ja Tubali vürst. tsitaadi lõpp.

eesti paljukannatanud kirjanike ette on tõusnus põhimõtteline küsimus, kas globaliseeruda koostöös südametute lurjustega või kuidagi teisiti. peeter marvet, sirje kiin ja grupp anonüümseks jääda soovivaid kretiine on kahe käega poolt, ameerika kirjanikud, soome kirjanikud ja euroopa kirjanikud on mingil arusaamatul põhjusel ahnuse ja röövimise vastu

maagoogel on ilmselgelt röövellik äriprojekt, kellele on kõik suva pohh, tore äriettepanek küll, teate meile kui te ei taha, et me teie loomingu sendi eest maha müüme ja teile kolmandiku senti elutöö eest üle kanname. nagu autoriõigusi poleks olemaski. mida iganes. miks maagoogel otsustas ameerika kirjanike vastu kollektiivse kohtuasja kaotada ja maksta suurusjärk 120 000 000 trahvi? selge - trahv on odavam kui õiglane autoritasu.

ma ei näe mingit põhjust suurfirma toetamiseks, võin oma loomingu tasuta võrku panna kui tahan ja vahel teengi seda aga ahvikarja ma nuumama ei hakka

epli lugude kommentaarid on väga veenvad, argumendid järgmised - eesti kirjandus on täielik pask ja seda ei loe üldse mitte keegi, aga suurfirma käsul tuleb see pask tuleb iga hinna eest ja vastuvaidlematult võrku riputada, siis muutub ta kullaks, terve planeet hakkab lugema ja maagoogel tagab ka sirje kiinile globaalne müügiedu, õnne ja rõõmu ning me jõuame 5 rikkama riigi hulka. sirje kiin muidugi kõige esi

muide kirjanike listis on sirje kiin arvamusel et maagoogli oponendid on pihkurid

lisa 1

(:)vastuseks kolleeg kiini kvantitatiivsele imperatiivile

kui kirjaniku eesmärk on
ainult maksimaalne kontaktiarv
siis joonelt võsa petsi saatesse

seega luuletamine ei saa
olla kirjaniku eesmärk
sest proosal on suurem
kontaktiarv etc

tõsi ta on
luuleraamatuga välja ei vea
googiga või ilma

siiski

ETV on luuletaja parim sõber
100 000 luuletuse vaatajat
igal õhtul
konkureerib edukalt nii
näitlejate kui saatejuhtide
memuaaridega

ka hitimeister tohvriga
tõsi kiige ja kaugveri
rekordite löömiseks
on vaja rohkem pingutada

lauskontakti küsimustes
eelistan masturbatiivsust
ja soovitan kõigil tutvuda
magister manu sturbatio
toomas f aru loominguga

6 kommentaari:

Luuletõlgendus ütles ...

Seoses sellega, et Eestis kordustrükke enamasti ei tehta (eriti nt luulekogudest, teame-teame ka ise oled sellest kirjastajana ju teinekord keeldunud sest siis kulka ju enam ei toeta), võiksid nt läbimüüdud raamatud küll võrgus kättesaadavad olla.

Üldiselt on tähele pandud, et internetis kättesaadavad raamatud müüvad rohkem ka paberkandjal. Eriti sest siiani on googel näidanud vaid paari lehekülge või poolt peatükki või nii. Ja kui ikka tundub huvitav või vajalik, siis tellid selle raamatu.

Skännimine on tüütu töö. Kui Googel viitsib, las ta jahmerdab, mis tulu see väike eestikeelne kirjandus ikka tuua saab. Keegi teine seda ju niikuinii ei tee.

Enam huvitab see, et kui leping sõlmitakse kollektiivselt, siis see 2/3 reklaamitulust, mis lubatakse.. et kuidas kätte saab? Või läheb kah kollektiivsele jagamisele läbi.. hmm.. Kirjanike Liidu?

No ja siis see imperialism. Ei poolda korporatsioone, aga kui keegi teine ei tee eesti kirjanike teoseid võrgus kättesaadavaks, siis ei jää muud eriti üle..
Minu teada on vaid bahamapress.org seni organiseeritud vormis kirjandust võrgus edastanud ja lõpetas tegevuse huvi ja kaastööliste puudumise tõttu üsna pea.

Kas Kivisildnik tunneb et tema kapsamaale trügitakse?

tarmojuristo ütles ...

Sildnik, lihtsalt selline küsimus - kuidas on lugu Tarantino autoriõigusega, kelle filmist pärinev pilt artikli päises on? Või on siin printsiip selles, et teo muudab halvaks või heaks lihtsalt see, kas sellega teenitakse kasumit või ei teenita ja mitte see, kas autorilt on luba küsitud või ei ole seda tehtud?

Veiko ütles ...

Luuletus oli hea. Mulle meeldis.
Respect.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

5.07-le
Kadaka turu piraadid müütasid oma piraatplaate üle viieteistkümne aasta ilma takistamatta...kapole ei läinud korda autoriõigused...piraadid panid toime päevas sadu tuhandeid kuritegusid...piraatplaadi müüja päevapalk oli kusagil kümme tuhat krooni...ülemused teenisid pea miljon krooni päevas...
samal ajal talumehed kallasid maha piima tallinna tänavail...

Vargad ahju!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kus on Inno ja Irja blogi?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kus on Inno ja Irja blogi?