esmaspäev, jaanuar 28, 2008

(:) surmaga kaubitsejad depressiooni vastu









kirjutasin delfile loo raskest ja ravimatust haigusest nimega antidepressioon see on kukil delfi sügavustes, ilma lingita ei leia. muide on otsene seos mõnede antidepressantide manustamise ja enesetappude vahel.

5 kommentaari:

kuulitõukaja ütles ...

siin sa räägid asjast väga ühekülgselt. proovi ennast panna masendunud inimese olukorda. vbla sa ei tea mida see tähendab, aga igal juhul on õige masendus üpris karm kogemus, millest sageli pole võimalik iseseisvalt välja tulla. võrdlus alkoholiga pole adekvaatne. vbla sõbrad oleks ainus lahendus, aga neil on kalduvus sellises olukorras inimesest eemale hoida. kumma sa valiks: kas muutuda mõneks ajaks juhmiks ja rõõmsaks või tundliku ja targana masendusse surra?

kivisildnik ütles ...

inimkond on aegade algusest peale ilma antidepressantideta hakkama saanud, seda sitta on meile sama püalju vaja kui eurovisiooni lauluvõistlust. kui ainus asi mis tuju tõstab on eurovisioon ja mürk - siis pigem surm. maitse küsimus muidugi aga mina looma ja zombi elu elama ei hakka.

ps
ma olen ekspert masenduse alal, eristan 6000 erinevat meeleheite liiki

kuulitõukaja ütles ...

inimkond on kaugelt enamuse oma ajaloost ka ilma kirjaoskuseta hakkama saanud. ainsad millega inimene alati on tegelenud, on naised ja tapmine

kivisildnik ütles ...

enne kirjaoskust ei saa me inimkonnast rääkida, mälutehnikaid pean paberivabaks kirjaoskuseks

Kuutroll ütles ...

Tegelikult on siin valida halva ja halva vahel. Olude sunnil uurisime Lupettaga AD alast (interneti)kirjandust mingil hetkel üsna intensiivselt. Ühe lausega öeldes on AD idee selles, et ta õpetab organismi tootma (täpsemalt öeldes küll mitte tootma, vaid alal hoidma) aineid, mis on vajalikud enda hästi tundmiseks. AD kuur ei tähenda mitte ohjeldamatut tablettide õgimist, vaid annuse järkjärgulist suurendamist ja siis jälle vähendamist. Kõigepealt tuleb muidugi leida sobiv ravim, ja see on üsna raske. Diagnostika siin kah palju ei aita, sest selliseid analüüse veel tänapäeval ei tehta, millist neurotransmitterit vaja on...

Kõrvaltoimed kaasnevad enam-vähem kõigi AD-dega, need on kasutusjuhendis ilusasti üles loetud, alates "häiretest sugutungis" kuni "suitsidaalsete mõteteni". Enamasti ilmnevad needsamad sümptomid ka ilma AD tarvitamiseta, siis võib saada lihtsalt teised asemele ;-).

Suuremale osale ADdest pannakse süüks seda, et nende toimet on vähe uuritud, halvemal juhul on tegemist kahtlustega, et ravimifirma püüab asja näidata paremas valguses kui tegelikult.

Sageli läheb AD kuuri alguses olukord halvemaks, vahel juhtub nii, et niipea kui paremaks hakkab minema, jäetakse kuur pooleli, siis ei ole ka tulemus selline, nagu peaks - vanad hädad tulevad tagasi.

Kui aga tulla veelkord kõrvalnähtude juurde tagasi - me leidsime huvitava artikli selle kohta, et ka platseebo võib tekitada kõrvalnähtusid.