teisipäev, märts 04, 2008

(:)kidron raius mu raamatusse
















kunagi andsin intervjuu tedusliku teose tarvis, mis minu arusaamist mööda tegeles hälbinud isikutega. nüüd on see monograafia poes müügil autor anti kidron, pealkiri elustiil ja heaolu, muud näitajad järgmised:

Monograafia, kus autor analüüsib eluviisi väljendavaid ja kujundavaid tegureid, tegevusstiile, heaolu ja õnne allikaid ning elustiilide ja subjektiivse heaolu seoseid. Nendesamade teemadega haakuvad intervjuud Toomas Trapido, Ilmar Palli ja Sven Kivisildnikuga ning kolme isiku elustiilide kirjeldused.

Püsikliendi hind 318.30 krooni

Tavahind 335 krooni

Ilmumisaasta 2008
Kirjastus Akadeemia Nord
Formaat PK; Lehekülgi 340 ; Mõõtmed 145x210

Tellimisnumber 0997478
ISBN-13 9789985967478
Lisamise aeg 17.01.2008

3 kommentaari:

kivisildnik ütles ...

teises raamatupoes oli pikem tootekirjeldus: Selle raamatu keskne eesmärk on selgemalt ja sügavamalt lahti mõtestada elustiili mõiste. Mille poolest eristub elustiil alates 80ndaist järjepanu uuritud elulaadist? Miks on eneseleidmine elustiili kaudu kujunenud just viimase aja trendiks? Kuivõrd hõlmab elustiil poodlemist ja harrastusi või ka näiteks inimeste mentaalset plaani? Kas elustiilil on mingi puutepunkt inimeste individuaalse mõtlemis-, õpi-, suhtusstiiliga? Kas inimesed püüavad järgida elus üht põhilist elustiili või pigem mitut stiili isikupärasel viisil kombineerida? Mil määral on elustiili valik seotud kindlate väärtuste järgimise, samastumispüüu, sisemise tasakaalu ja õnne otsingutega elus? Neile küsimustele ongi pühendatud raamatu esimene osa.
Raamatu teises pooles on omaette peatükk pühendatud inimese tegevusstiilide uurimisele vaimsel tööl, inimestega lävimisel ja nende juhtimisel, aja kasutamisel, stressiga toimetulekul jt aladel. Selle osa järel on põhjalikult käsitletud subjektiivse heaolu ehk õnne psühholoogia viimaste kümnendite saavutusi.
Viimases peatükis püütakse kümmekonda intervjuud ja narratiivi analüüsides uurida sügavamalt erinevaid elustiile kujundavaid tegureid, aga samuti seda, kuivõrd on eluviisi kujunemises kaasa mänginud inimeste püüd leida või luua endale soovitav identiteet ja elada läbi häid tundeid - leida õnne.

ilves@metsas.ee ütles ...

lühidalt: kas see on vajalik ja hea raamat? tutvustused jätavad mulje, et mingi ila + intervjuu sveniga. ainus hea täheldus tutvustuste najal on elulaadi ja elustiili vastandus.

kivisildnik ütles ...

jään vastuse võlgu, ei ole teosega tuttav, inteks on ok