neljapäev, detsember 13, 2007

(:) kunstnike peksjad endiselt vabaduses











kultuuriinimesed, kunstnikud ja kirjanikud (edaspidi K/K/K)seisavad väljaspool ühiskonda õige mitmes mõttes. oleme harjunud sellega, et K/K/K ei rahastata, ei tunnustata, ei peeta inimeseks. kuid asi võib veel hullemaks minna, kui K/K/K peakstakse ja piinatakse, siis politsei ei sekku, kui politseile esitatakse arstitõendid ja peksmise fotod, siis politsei ikkagi ei liguta ennast. Müstilisest loost kirjutab epl, hämmastav et peksjateks on analoogne seltskond, kes pärnus asotsiaale tapsid:

Suutmatus või tahtmatus lahendada pooleteise aasta tagust väidetavat Falcki turvameeste jõhkrutsemist kolme kunstniku kallal tõi Põhja politseiprefektuuris distsiplinaarjuurdluse.

Eelmise aasta aprillis esitasid kaks vabakutselist kunstnikku Stockmanni kaubamaja juures Hullude päevade ajal performance’i, mille järel tekkis nende ning kaubanduskeskuse turvameeskonna vahel rüselus, mis tipnes kunstnike sõnul tunniajase peksu ja alandustega Stockmanni turvaruumis.

Noormehed esitasid järgmisel päeval politseile avalduse koos sündmuskohal tehtud piltide ja vigastusi tõendavate arstitõenditega, kuid politseiuurimine päädis kahtlustatavalt turvaülemalt tunnistuste võtmise ning Stockmanni turvalintide ülevaatamisega. Seejärel soikus uurimine kuudeks.

2 kommentaari:

Jüri ütles ...

ega siin pole muud kui tuleb hakata süstemaatiliselt turvameestele ja kohtu aeglusele üle kurgi väänama. sõnarelvaga, ma mõtlen.
silm silma, hammas lamba vastu!

kivisildnik ütles ...

absoluutselt