laupäev, märts 22, 2008

(:)koerkirjanik heitis mu lõvide ette















olen päris kindel, et kui mind ei oleks, sureks vähemalt üks eleukutseline meediaeetik näljasurma - mina olen tarmu tammerki sai, sült ja säästupilsner. seekord heitis mind eetiaklõvi ette vana veidemann isiklikult, vähemalt nihukesed kuuldused liiguvad. formaalselt süüdistavat veideks küll vikerraadiot, mind ta kardab, aga (:)positiivne programm on jätkuvalt see kõige ebaeetilisem asi maailmas (tiibet, tsetseenia ja iraak koerkirjanikku ei häiri). ma ei saa aru raisk, mida ma siis nii väga valesti ütlesin. seda, et veideks on vastutustundetu punaprofessor - fakt et on, normaalne inime tiblamärtsejaid, kriminaale ja laamendajaid ei toeta.

samas aga raiub veideks igal võimalusel eesti elavale kirjandusele. ta on oma sõgedates avaldustes läinud nii kaugele, et ajas kogumi jan kausi endast välja - see on ikka heeraklese masti ülepingutus. kui ristilöömisläbu peetud helistan janile ja küsin loo lingi, selle kus ta veideka paika paneb ja kui mälu ei peata rooste rappis korkirjanikku samal põhjusel. koerkirjanikuks nimetasin ma veidekst ka - ei salga - aga ka kulka toetab osasid kirjanikke ja teisi ei toeta, kirjandus jaguneb puhtaks kullaks ja ballastiks, ega ikka jakob liiv ja juhan liiv ei ole ühe suurusjärgu tähed. fakt.

veidekas on aga ilmselgelt kõrvalise tähtsusega koerkirjanik, mitte elu ja kirjandust edasiviiv karavankirjanik nagu näiteks veiko märka või jaak leer ehk vaino vahing. veideka lastekodu on käkk, ilge käkk ja selle junni keeras kokku veidekas ise, mitte keegi teine. nii et tuleb oma tegude eest vastutada, mitte mind ebaeetilisuses kottida. minu esteetiline eksperthinnang ei puutu kuidagi moraaliküsimustesse.

jään oma seisukoha juurde, et isik kes soosib laamendamist ja märatsemist ning halvustab ja samas pisendab suurt kirjandust (ilmselt on endast parematele kirjanikele kade), toetab seega globaalset loomastumisprotsessi ning kuulub tsiviliseeritud inimkonna vaenlaste hulka. minu jaoks on selline käitumine inimsuse vastastane. kirjandus on spetsiifilisest inimlik, laamendamine aga loomalik sajoob.

muide, vaikivat ajastut ei tule.

3 kommentaari:

Risto ütles ...

noh, Kender oli oma hiilgeaegadel sama popp ja autasustatud. :P

et ropendajaid ja purki sittujaid on ikka armastatud ja vihatud. :)
Kui mõned vaibuvad, siis tõusevad teised. Nagu õuenarrid, kes kes ütlevad kõik ropendades ja vastikult kõik välja.
Alguses on uus ja lahe. :)

Puldan Mati ütles ...

aa tead seda pervõi baltiiski kanalit?number 1 kursiivis paremal üleval nurgas vene keeles ,asub riias stuudioga?
http://www.1tv.lv/1tv.nsf/(main1)?OpenAgent&lang=4
sealt saad vaadata vasakult uudistesaateid,veidekas hakkab nüüd etsi poolt kinnimakstud pbk hommikustes uudistes(tallinna uudised on nimi vist) ka esinemas käima.
aga eks veidekalgi ole oma fännklubi,mingid pensiokatest mutid kes teda iidoliks peavad,igasugu seniile on ühiskonnas sitax,eriti tlüs,sealt tuleb üks lahedam üllitis teise otsa,küll politseiriigivastased,küllmunamustad jne.pidevalt toimub mingi vikerkaarevärviline ulgumine(sa ju peax kursis olema nakis on ju ka see otto kosk tuntud anarhist ja piidrifänn)-
http://www.youtube.com/watch?v=qgMgP0zYZEc

kivisildnik ütles ...

vahele jäi, juudas