esmaspäev, märts 13, 2006

johnny kniga 2

eesti ajakirjandus vaikib endiselt
vahendan siis vanu soome uudiseid
jutt käib soomekeelsest eesti luuleantoloogiast

mul siin lingid ei toimi
nii et kopipaste

Tuglas-seura, Viron kirjailijaliitto ja Johnny Kniga kustannus järjestävät Helsingissä WSOYn juhlakerroksessa (Bulevardi 12, 2. kerros) keskiviikkona 8. maaliskuuta klo 18.00 uutta virolaista nykyrunoutta esittelevän antologian esittelytilausuuden. Antologian nimi on Ajattelen koko ajan rahaa: kivikovaa virolaista nykyrunoutta.

Antologian julkistamistilaisuus oli 11.2. Tampereella Henki ja elämä –kirjafestivaalin yhteydessä, mutta helsinkiläisille Viron ja virolaisen runouden ystäville kirja esitellään vasta tässä tilaisuudessa.

Antologian runot on valinnut Viron kirjalijaliiton puheenjohtaja Jan Kaus ja käännökset toimittanut Harri Rinne. Esipuhe Jan Kaus ja jälkisanat Harri Rinne.

Tekstejä teoksessa on 18 virolaiselta runoilijalta: Jürgen Rooste, fs, Elo Viiding, Toomas Liiv, Sass Suuman, Kivisildnik, Kalev Kesküla, Asko Künnap, Kristiina Ehin, Triin Soomets, Mats Traat, Hasso Krull, Kalju Kruusa, Fagira D. Morti, Eeva Park, Karl Martin Sinijärv, Aare Pilv ja Wimberg.

Suomentajat. Hannu Oittinen, Raija Hämäläinen, Kaisu Lahikainen, Katja Meriluoto, Anu Laitila, Heli Laaksonen, Varja Arola ja Mika Keränen.

Paikalla 8.3. omia runojaan esittämässä ovat ainakin runoilijat Jürgen Rooste ja Eeva Park sekä Harri Rinne ja Jan Kaus.

Antologiaa myydään tilaisuudessa erikoisalennuksella.