esmaspäev, mai 12, 2008

(:)miks inimesed ennast ära ei tapa


















inimesi on igasuguseid, mõned on haiged, mõned koledad, mis mõned - väga paljud on vaesed, kasutud ning kahjulikud, see tähendab et tsiviliseerumisprotsessis pole neil kõige vähimatki osa. miks peaks isik, kellest ei jää järgi muud, kui rõlge ökoloogiline jalajälg ja paremal juhul peotäis kahedava väärtusega geene, elama kuuekümne aastaseks või isegi veel vanemaks?

mina ei oska seda fenomeni kuidagi seletada, tõenäoliselt nad ei mõtle vaid toimivad hetkeemotsioonide, vaimse rutiini ja üdini kurjade tarbimisliidrite mõjul. miks nad niimoodi teevad? kas siis nii raske on minna poodi ja osta jupp nööri?

shoppamine on ju lahe. ja kui palju ennast oksa tõmbavad on see trend. trendi aga tuleb järgida kas või elu hinnaga. samas on see nn elu praktiliselt väärtusetu. väärtusetu, kasutu, tühine, piinlik, koomiline, nüri, hädine, roojane, mõttetu, loomalik, piinlik ja põlgusväärne.

13 kommentaari:

henri huberg ütles ...

kõik oleneb vaatenurgast.

Ninataga ütles ...

Sama hästi võiks küsida, miks inimesed on egoistlikud ja ennast täis?

Üldse, kes oleme meie, et seda küsida?

Oled sina jumal?

kivisildnik ütles ...

kogu religioon oleks
olnud selge mõttetus
kui ma poleks jumala
taset saavutanud

propsis ütles ...

Äkki on ka neil loetletud omadustega inimestel vahel "helge hetk", mil nad tsivilisatsioonile kasu osutavad? Kivisildniku puhul kipub välja lööma geeniuste igipõline häda: mitte ei suuda nad mõista tavalisi inimesi. Empaatiast jääb vajaka.

Ninataga ütles ...

Just just . . . jumala?
Aga religioon on ju sulaselge rahapesu. On seda aegade hämarusest olnud. Ka jumal oli tühipaljas populist ;)
Seega jõudsime tõeni.
Kas sa kavatsed sellega raha teenida jumal???

:D:D:D

kivisildnik ütles ...

jah, plogi läheb peagi tasuliseks. kõik muud jumalikud naudingud, mida ma kaubastan on juba ammu rämeda papi eest. populism on tõesti ainus asi mis korralikult sisse toob.

propsis ütles ...

Lisaksin omaltpoolt ka teise mõtte: ühiskond on kui püramiid, mille alus hoiab tippu püsti. Kui kõik mõttetud ja madalad matsid end oksa tõmbaksid, kes siis kõrgvaimseid intellektuaale toidaks, kataks ja nende toetamiseks-premeerimiseks maksuraha annetaks? Mina olen küll veendunud, et igaühel on elus oma funktsioon täita, kusjuures pole see kindlasti mitte enda oksatõmbamine. Iseasi, et Maa rahvaarv tervikuna kipub tõesti liiga suureks kätte, aga siin aitavad vast ka muud, ajaloo vältel äraproovitud regulatsioonid tõhusamini kui suitsiidikampaania.
Pealegi, suitsiid on loomariigis täiesti puuduv nähtus, ja käesoleva loo sihtmärgiks olevatelt loomastunud inimestelt seda küll loota ei maksaks. :)

Ja veel üks argument kõlanud üleskutse vastu: kui kogu kahjurlik element end ise kõrvaldaks, millest on siis veel kinni hakata õilsatel ühiskonnakriitikutel ja revolutsionääridel? Polaarsus peab ühiskonnas säilima, et geeniustel püsiks loominguline pinge ja sünniksid säravad intellektuaalsed saavutused!

Ninataga ütles ...

Kui sa väidad, et sina oled see eesti esipopulist, siis kas kõik see okseleajav jura Edgar Savisaare blogis on sinu kirjutatud ??

Küsida ju võib... sest küsija suupeale ei lööda....

Ometigi jumalat pole tihtipeale kodus ja siis peavad väikesed haiged poisid kirjutama jumalale kirju...

Kirjutatakse sulle tihti?

Veiko ütles ...

Lisaksin ka ühe mõtte:
On loogiline olla vastuolus enamusega, kui enamus on vastuolus iseenesega.

Unknown ütles ...

igaüks on iseenda jumal ja võllameister

kivisildnik ütles ...

oleks see aint nii
paljud kummardavad
keha ja mõistuse
väliseid puuslike
ning ebajumalaid

Mike Juliet Kilo ütles ...

üks autenditud Jumalaid ütles, et kuidas teistele mõõdad, nõnda mõõdetakse sullegi ja millega teiste üle kohut mõistad, sellega mõistetakse sinugi üle kohut. ei tasu nii rajult needusi kehtestada.

teadisegikes ütles ...

kui puhtbioloogiliseks minna, siis looduslik valik ei toimi lääneühiskonnas enam ammu. kõigil on õigus elada. oled idikas ja istud täis peaga rooli ja sõidad end puu vastu puruks - tuleb kiirabi ja lapib su maksumaksja raha eest jälle kokku, et sa võiksid seda veel kümme korda teha. keskmisest madalama IQ-ga inimesed saavad kõvasti rohkem lapsi ja need omakorda jälle veel rohkem lapsi kui keskmisest suurema IQ inimesed. ehk faktiliselt meie arenenud maailm idiotiseerub meeletu hooga.

loomulikult läheb iga konkreetne idee kuidagi olukorda parandama genotsiidiks kätte. välja arvatud välja pakutud suitsiidi plaan. (sellega seoses iseenesest päris suur protsent neist sõidab end ikkagi juba surnuks, mitte ainult pooleldi vigaseks, (õnnetuseks võttes endaga teispoolsusesse sageli kaasa ka suurema ajumahuga kodanikke))