esmaspäev, november 12, 2007

(:) aarne ruben on valeprohvet ja primitiiv








kirjutab see tüüp delfis soome koolitapatalgutega seoses, osundan: "Miks koolitulistamise sündroom ei jõua arengumaadesse? Tõepoolest, meie siin võime täitsa kindlad olla: seda ei juhtu. Sa ei jõua mõelda ei parem- ega vasakäärmuslikke mõtteid, kui sa ei tea, kust homme vorsti ja leiba saada."

pole üldse kindel, kas darfuuri ja biafra tapatalgute korraldajad ja ohvrid üldse tevad mis on vorst. või peab väga austatud ruben aafrika miljonitapatalguid heaoluühiskonna toodeteks. mine võta kinni.

juhuslikke katkeid afromassimõrvadest
muide ükski mainitud riik ei kannata
üleliigse heaolu alla

Loodetavasti suudetakse tulevikus ära hoida selliseid massimõrvu, nagu toimus Ruandas, kui saja päevaga sai surma peaaegu miljon inimest.

Täna tuntakse Zairi maailmas Kongo Demokraatliku Vabariigi nime all. 1990ndate lõpul alanud verises kodusõjas tapeti kolm miljonit inimest. Ametlikult lõppesid suguharude vahelised tapatalgud 2003, kuid riigi idaosa on endiselt sõjapealike kontrolli all.

Õigus on ka neil, kes NATO operatsiooni kritiseerides tuletavad meelde, et maailmas on hetkel toimumas teisigi koletuid tapatalguid - näiteks Aafrikas. Vahe on selles, et sinna telesilm ei ulatu ning seepärast jäävad need konfliktid suurema tähelepanuta. Osalt just seepärast said Rwandas mõni aasta tagasi toimuda lausa mõistusevastased tapatalgud, kus elu kaotas sadu tuhandeid inimesi. Maailm aga vaatas kõike seda tegevusetult kõrvalt - CNN Rwandast vahetpidamata otsereportaazhe eetrisse ei andnud.

tapatalgud 1
tapatalgud 2

minu jaoks on see soome kooliuudis võrdne teadeadega sellest, et aafrikas tapeti kaks lesbit

2 kommentaari:

plasma-jack ütles ...

see tuletab meelde mihkel mutti kes rääkis birma munkadest ja siis imestas, et miks moslemivaimulikud kunagi Lähis-Ida võimumeeste vastu ei astu. vaid veidi aega varem oli Pakistani mošeepiiramine läbi saanud ja no Moslemi Vennaskonnast võiks RahvusVaheliste Suhete Korüfee ja Suur Mõtleja midagi ikka ka kuuld olla

a tegelt on nii, et kes see siis ikka enda kirjutatud juttu viitsib läbi lugeda

Veiko ütles ...

Mind ajas ükskord rämedalt närvi sarnane asi. See oli ikka õige ammu, kui keegi Rootsi naispoliitik sai rootsis kellegi hullu käest pussitada. No vaat. Ja eesti telekanal (ETV?) laskis siis eetrisse erakorralise saate. Mul ajas ikka juhtme täiesti kokku, eestis mõrvatakse igal aastal inimesi ja tehakse 100 imet....... ja justkui peaks lihtne eesti inimene muretsema selle Svergiensoni pärast....