reede, mai 16, 2008

(:)alkohol - sinu parim sõber
























joodik, sinu tund on tulnud, meedia ülistab sind, poeedid laulavad sulle hümne, sa jood koos alfaemastega ja sa ei oskagi midagi paremat tahata. oled ünne tipul: Joomine on asi, mida inimkond tunneb tsivilisatsiooni algusest peale. Alkohol on niisama vana kui heroiin või kokaiin. Muide, Egiptuses on leitud viie tuhande aastaste muumiate hauapanuste hulgas kokaiini ja laipade tubakatest on samuti positiivne.

Vanad kultuurrahvad on kasutanud ikka kangemat kraami. Viinaga piirdumine on läbi aegade barbaarsuse ja dekadentsi tunnus olnud.





Meie mandunud rahva ja riigi kirjeldamiseks on lugu joodikute elust kindlasti väga pädev lahendus. Alkokirjanduse latt on muidugi väga kõrgel, kes ei usu, mingu Rakvere teatrisse ja vaadaku seal Venedikt Jerofejevi proosapoeemi “Moskva – Petuški” ainetel lavastatud “Üks joodik sõitis rongiga”. Veel parem – lugegu seda raamatut, müstiline kogemus. Kõik need miljonid tonnid kõrist alla lastud viina kõlavad seal vastu. Vähemalt see raamat embab embamatut.

4 kommentaari:

Oop ütles ...

"Egiptuses on leitud viie tuhande aastaste muumiate hauapanuste hulgas kokaiini ja laipade tubakatest on samuti positiivne." - No tere, tähevärav! See on sama loll kui Oleski väide Kiplingi "Kimi" arvustuses, et "kivisool on püssirohus väga tähtis komponent". Kust ja millal tubakas Euroopasse jõudis, ah? Paistab, et mitte pärast Kolumbust, vaid juba koos Goa'uldidega.

kivisildnik ütles ...

uuri kaasaegsest ajalooteadust

kivisildnik ütles ...

http://www.druglibrary.org/
schaffer/
Misc/mummies.htm

Oop ütles ...

Ma viitaks pigem sellele: http://www.thehallofmaat.com/modules.php?name=Articles&file=article&sid=45
Tõenäoliselt siiski mitte tubakas ja kokataim, vaid nende samade mõjuainetega Aafrika analoogid. Aga huvitav juhtum on kyll, aitäh viitamast.