neljapäev, mai 08, 2008

(:)sõda lollusega on kaotatud














rusikareegel ütleb, et kui riik on sõjas kaotanud üle kümne protsendi elanikkonnast, siis on ka sõda kaotatud. hetkel käib totaalse sõda lollusega ning ohvreid on meeletult: probleemseid laenuorje 60 000, vange 3700 tuhat, kasiinosõltlasi 25 000, HIV+ 6400.

eks igaüks teab, millega riskib kui sms laenu võtab, süstib, pätistub või karvast põrutab. lähtume sellest, et 2000. aasta rahvaloenduse andmetel oli eesti rahvastikust eestlasi 930 219; üksi ülaltoodud loetelus on ligi 95 000 lolluse ohvrit.

aga see pole veel kõik, arvestame siia juurde ka haavatud ehk piiratud mõtlemisega isikud, kelle töökohustused või elustiil ei võimalda aju täit võimsust kasutada: tosin sotsiaalteadlast, paarsada harrastusluuletajat, kuus kontoritäit parteilasi, barakkide viisi elukutselisi sõjaväelasi, mõõdukas kogus religioosseid fanaatikuid, terve parv braavo tüüpi saadete vaatajaid, kümnete tuhandete kaupa erinevat liiki bürokraate, näpuotsaga ökopühilased jms

sõda lollusega on juba ammu lõppenud, elame uute okupantide võimu alla. neil vähestel, kel veel täisaru peas, tuleb lähiajal jagada metsavendade traagilist saatust.

meie võitlus oli õiglane, järgmine kord võidame kindlasti.

6 kommentaari:

tiux ütles ...

sotsiaalteadlased on kui rusikas sitaauku:
http://ajaviide.delfi.ee/news/teadus/article.php?id=18831619

http://ajaviide.delfi.ee/news/teadus/
article.php?id=18831619

nad ei oska ju essugi!


Rehkendamine valmistab Eestis jätkuvalt raskusi, olgugi et Tootsi aegadest on möödunud sadakond aastat. Matemaatikast on koolid osanud teha kolli, mis vabas ühiskonnas vaeseid koolilapsi vaid ahistab ega lase nende loovusel õide puhkeda.


Muidu justkui täiskasvanud ajakirjanikud kirjutavad, et neile pole neid siinuseid küll kunagi vaja olnud. Muidu ju kaugelt vaadates täis kasvanud sotsioloogid kirjutavad rahvale lehekülgede kaupa, kuidas ikka on tehtud vigu integratsioonis, toomata mingeidki analüüsijuppe, mida võiks matemaatiliseks statistikaks pidada. Integreerimisest matemaatikas tundub et pole neil õrna aimu.

Nii ongi, et sotsioloogiliste küsitlustegi tulemusi peetakse mingiks loodusseaduseks, mida vaidlustada ei tohi, toomata ära nende vigade piiregi.

Üks eesti soost sotsiaalteadlane, kelle tööd võib nimetada teaduslikuks ses mõttes, et see on maailmatasemel, on Rein Taagepera. “Mitmeti on sotsiaalteadused viimase 30 aasta jooksul läinud kergema vastupanu teed,” väidab ta ajalehe Universitas Tartuensis 11. aprilli numbris, “nad on arvanud, et muutuvad teaduslikumaks, aga on tegelikult muutunud vähem teaduslikuks. Loodetakse, et arvutid mõtlevad teadlase eest.” Ja jätkab: “Oleks minu teha, siis paneksin ma kõik sotsiaalteaduste tudengid kaheks aastaks täie tambiga füüsikat õppima, et nad saaksid tunnetuse, mis on teaduslik meetod. Siis võiks üle minna sotsiaalprobleemide juurde.”

Taagepera arvates on tänapäeva sotsiaalteadused tihtipeale teaduse karikatuur. Rattaga õpib sõitma vaid siis, kui ise rattale istuda. Sotsiaalteaduste karikatuuri näeme me tarbeks, olgu või viidatud siinkohal Juhan Kivirähki menukatele lugudele ajakirjanduses.

Taagepera loodab oma Skytte preemiarahade toel siin midagi muuta. Ükskord ta Tartus ülikoolis juba üritas. Loodame, siis, et teisel korral läheb õnneks.

kivisildnik ütles ...

taagepera oli muide ainus eesti presidendikanditaat, kes suutis selget ja loogilist juttu ajada, lennu taadu ja arnuld lihtsalt häälitsesid

display name ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
display name ütles ...

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

Mõtlesin, et see sobiks peakirjaga kokku.

Aga jah, hakkas pähe ja ei suutnud enam kommentaari postitada. Jamasin.

lapthipang ütles ...

heh, naljakas. võiksid oma päevakommentaari ka siia kopeerida, teinekord äkki vaja küsida või asja. kas pangad tulevad lollusele vastu, võttes kasutusele selle basel-2-süsteemi, et arvutid ütlevad, kui normaalne oled ja kas seejärel laenu sulle anda.

kivisildnik ütles ...

raadiojutud on kole pikad, kes neid siin viitsib lugeda