laupäev, aprill 26, 2008

(:)rainer maria rilke integratsioonist

























rilkel oli õigus kui ta ütles et: an dem überdru£um ihren mund hat man herumgewaschen: er ging nicht ab; er wurde nur ganz rein. samuti on minul õigus küsida, et miks ma peaks integreeruma tibladega, rilke ei teinud seda kunagi, ta kirjutas küll prantsuskeelseid luuletusi aga seda tegid tol ajal ka tiblad ise; küsimus pole selles kas integreeruda vaid selles kellega integreeruda. miks mulle sunnitakse vabal maal peale integratsiooni küündimatute pushkinitega, kui ma eelistan integreeruda hoopis geniaalsete bukowskitega. mis alustel tahan ma teada? see et siin on hetkel mõni tibla ei tähenda üldse mitte midagi, kunagi oli siin poola okupantide hord, kord taani okupantide hord, kord teutooni maniakkide hord - kus nad nüüd on? kes annab garantii, et kui ma siin suvaliste ja ajutiste võõrvõimu inimkilbi jäänustega integreerun, et nad siit paarisaja aasta pärast nahhui ei tõmba või hoopiski välja ei sure. sellist garantiid ei ole ja seega pole ka mõtet ajutistesse tegelastesse integratsioonienergiat investeerida. olen vaba maa vaba kodanik ja nõuan õigust integreeruda ameerika kõrgkultuuriga, eraldage riiklikud vahendid ja pidage lõuad. see on minu valik ja keegi ei saa mulle ette kirjutada midagi muud.

6 kommentaari:

Manjana ütles ...

mul on tekkinud kahtlused, et sa tegelikult ei oska saksa keelt...

muidu sa ju ei kasutaks inglise naela saksakeelses tekstis. või vähemalt minu arvuti näitab naela. too pikk ess võib olla see krõnks ß, aga võib ka kaks essi ("ss") kirjutada.

tõesta vastupidist :)

kivisildnik ütles ...

ss on saksamaal keelatud ja selle eest pannakse vangi, isegi kasutu muusikute kollektiiv kiss on saksa keeles ki£. mis puutub helijäljendusel baseeruvate keelte grammatilistesse peensustesse, siis ma mitte ainult ei oska vaid ka põlgan :p

Manjana ütles ...

tegelt on vastupidi. mõned aastad tagasi olevat saksamaal tehtud keelereform, kus soovitati toda ß mitte kasutada ja selle asemel ikka toda SSi. ei karda nad midagi. neil on uusnatse kõvasti rohkem ja avalikumalt kui eestis, kus sellega pigem vaikselt ja omaette sabistatakse, ise üldse aru saamata misvärkon.

Puldan Mati ütles ...

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=18752388

http://www.delfi.ee/news/
paevauudised/arvamus/
article.php?id=18752388


no missa kostad kivisildnik?kas sina ka eile õhtul pronksiöö mälestuseks georgi lindiga kaunistatud libresse ultraplus paki kõrval väikse küünla süütasid!

kivisildnik ütles ...

midagi ei tohi öelda
kohe on eetikud kukil

Puldan Mati ütles ...

sa loe ikka iga päev seda 20a hiljem blogi see on ikka palju parem huumori nurk kui sinu blogi,nad teevad sulle sotsiaalpornos varsti ära!
http://20aastathiljem.blogspot.com/

alle aa!kurjad delfikad ründavad !toetage ometi reinu ta saab pähe!appppiii!paanika.

kahjux anti SOS häire liiga hilja!delfi debiilikud käisid juba üle,reinu päästa ei õnnestunud!1:0 delfikate kasuks!fashism proidjott!
_pühapäev, 27. Aprill 2008
Ansipi sõda

Enim kommenteeritud artikleid viimasel ajal. Toetage Ruutsood!


http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=18752388_