kolmapäev, mai 14, 2008

(:)pensionisammas - pettus või röövimine


















vana ja lihtne küsimus sai taas kord ühemõttelise vastuse. äripäev kirjutab sellest, kuidas pangad hävitasid klientide pensionisamba raha. häving suurusjärgus 45 milli. sambapenskarid, ärge mõelge enam helgele tulevikul, hoiate aega kokku, oma rahast olete ilma, tulevik on tume aga ärge laske pead nogu, makske pensionisammastesse veel rohkem. hetkel pole neist kasu aga kui te kaua kannatate ja kogu oma raha sammastesse investeerite siis kindlasti on. peab lihtsalt uskuma pankurite juttu. see et riik ei kohusta sambasullerieid teie raha säilitama ega kasvatama on tühiasi. sellele ärge ka mõelge. üldse pole vaja mõtlema hakata, kui olete siiani ilma läbi saanud, kütke samas vaimutuses edasi. jõudu ja meeletuid samabakasumeid soovides. teile kõigile.

tekstinäited:

Pea kolmandiku raskustesse sattunud Peugeot'-ärimees Toomas Rüütmanni TR Majade võlakirjadest maksid kinni kohustusliku pensionisamba kliendid, kelle raha eest juhtivad pangad nüüd juba hapuks kippuvaid võlakirju ostsid.

TR Majade võlakirju ostsid Sampo, Hansapanga ja SEB pensionifondid. Nüüd väidavad kaks esimest, et TR Majade võlakirjaemissiooni korraldanud SEB ei teinud midagi, et vältida võlakirjade tagatisvara mahamüümist.

Nüüd räägivad fondijuhid, et on umbes poole investeeringu väärtusest juba maha kandnud ja peavad emissiooni korraldanud SEB juhtimisel kriisikoosolekuid.

"Tekkinud olukorras on süüdi teatud osapoolte karjuv ebaprofessionaalsus," sõnas Hansa Investeerimisfondide fondijuht Peeter Piho. Ta lisas, et praegu ei saa investorid võlakirjaemissiooni tagatiste väärtuse piisavas suuruses enam kindlad olla, sest tagatisvaraga on vahepeal tehtud kaheldavaid tehinguid.

jne
jne

3 kommentaari:

afanasjev ütles ...

käisin ükspäev
oma ettevõtte konto asjus
pangas

hirmutati et varsti ma ei saagi
teist sammas teha

ma ei muretse
küll aavikso teeb
klaasist
kuku kõrvale

kivisildnik ütles ...

muretseda ei maksa, küll kõik lahendatakse mis vaja

Anonüümne ütles ...

pensionisambahaiku:

pensipapp maha
viskamisele mõeldud-
tehtud ausat äri