neljapäev, detsember 06, 2007

(:) ori pole agent ega luuraja









Ori on ori. Lehed kirjutavad suure küsimärgiga et villu reiljan võis olla kinnisvaragrupeeringu merko agent. Milleks küsimärk? Miks agent? Ja miks ainult reiljan oma kaasosalistega? Kõik poliitikud on oma rahastajate orjad. Absoluutselt kõik. Oravad, ninasarvikud, sotsid ja ülejäänud tropid. Keegi ei investeeriks poliitikasse miljoneid, kui ta ei saaks pärast valimisi miljardeid varastada.

Villu reiljan ei ole erand eesti ega lääne demokraatias. Ta on ori. Kõige tavalisem labane ori, kes müüs ennast Toomas Annusele, küsimärki pole vaja, maadevahetus hajutab kõik küsimärgid. Ori on madal olend, agent aga kõrgem olend, agent peab mõtlema, ori täidab ainult käsku. Villu pole agentuuri tööks võimeline, isegi mitte modelliagentuuris.

Villu rida on teha mis kästakse ja see ma kordan on orjarida. Mis mind aga eriti rõõmsaks teeb, on see, et merkod maksavad ju kõigile parteidele. Igaks juhuks, mine tea misike ori gladiaatoritevõitluse võidab. Gladiaatorite omavaheline andmine aga on läinud nii kaugele, et isandad on kapo lõvide ette heidetud. Oh seda nalja naljakest. Aga eks ameerika isanda ole öelnud läti vasallidele, et valige – kas korrumpeerute meiega võid tibladega. Läti valitsus valis hollivuudi glamuuri, tundub, et ka meie omad ei suuda kremlile truuks jääda.

Seda neile muidugi ei andestata.

Kommentaare ei ole: