laupäev, oktoober 13, 2007

(:) atkrõvai pljad - jalaga vastu sõitvat bussi





















blogitud elupildikesed on mulle lapsest saadik vastikud, ent juhtum meenus mulle eile veriste naljapiltide doki vaadates, etv näitas kordust. lugu juhtus teatri vastas, hamburgeri bussipeatus, bussi nr oli 6, kell oli 7 tuuris. mõtlesin et bussijuht kindlasti peatub ja teeb sõimu ning jalahoobi peale ukse lahti. ja just nii ta tegigi, ristmikuni on peatusest mõni meeter, fooris süttis punane ja uksed avanesid nagu võluväel. kes filmi ei vaadanud, sellele teen lühikokkuvõtte, taani leht avaldas prohveti karikatuurid, pikalt oli juttu sellest kuidas moslemid märatsesid ja põletasid taani saatkondi ning panid karikaturisti pea eest välja miljon taala. liiga pikalt, uut ei olnud seal midagi, peale ühe sümpaatse iraani revolutsionääri - lahe taat oli. paari lausega ja möödaminnes aga selgus et sama lehe sama toimetaja otsustas sõnavabadust arvestades avaldada ka iraani holokaustikarikatuurid, mõte tuli avalikuks ja taat kaotas töö. iraanlastel oli õigus, tatised eurooplased, teil pole tegelikult mingit sõnavabadust. toimetaja oli sõna otses mõttes sõnatu ja väga hädise olemisega; seevastu karikaturist, keda jahivad paljamõrvarid oli aga enesekindlus ise ja näitas uusi araablasi mõnitavaid pilte, tõsi, neid enam ei ilmutatud; töötu toimetaja mainis läbi pisarates maa avanemist jalge all. huvitav et ma polnud sellest toimataja vallandamisest ja holoka piltidest meie lehtedest lugenud, arvasin ikka, et meil on sensatsiatsiooni müümise vabadus. aga eks elu õpetab: märatsemine ja vägivallatsemine annab igal juhul tulemuse. atkrõvai plajd - jalaga vastu sõitvat bussi.

5 kommentaari:

ilves@metsas.ee ütles ...

samad mõtted ja kummastused valdasid. kas jukukalle saaks kuidagi need holokaustipildid kätte? soovitavalt enne, kui debiilikud selle eest vangi hakkavad panema.

Unknown ütles ...

pildid on võrgus löö otsijasse iran holocaust cartoon ja kliki sellele hauakiviga pikdile, oletan et juku ei korda toomas liiva viga, nimelt jäi päevalehe post viimaseks hingetõmbeks siioni tarkade protokolli avaldamine järjejutuna - mis edasi juhtus võite oletada või tomilt küsida, olukorda kirjeldas kuskil viimastes numbrites omanik, kadunud robert lepikson

Ulmeguru ütles ...

Pilapildivõistluse tulemused leiab siit: http://irancartoon.com/120/holocaust/index.htm

ilves@metsas.ee ütles ...

krt, oleks paar tundi varem matthiase kommentaari lugenud, oleks liiva käest küsida saanud

Mauri Magabund ütles ...

Jah, ma tahaks ka näha, mis siis juhtub kui keegi need avaldab.

/me nõjatub mugavalt sadulale ja vaatab kurbmängu.