neljapäev, oktoober 25, 2007

(:) ma ei loe kõike mida kirjutan










Vahemärkus - väga paljud liigid surevad välja. Milliseid vaimse arengu märke ilmutab meelelahutustööstus ja reklaamimajandus? Seega pole kasv ratsionaalne. Siit jõuame järeldusele, et mitte kõik inimkooslused ja isendid ei peaks kontrollimatult vohama, tuleb teha valik, kes kasvab, kes kahaneb. See on aga rassismidogma ja genotsiiditabu vaguses mõtteroim.

Vastutab loomulikult inimkonna vaimne eliit, meie helgemad kõlupead. Seega Pol Poth prillidega-tüüpidele-kõplaga-pähe poliitika ei tundugi nii mõistusevastane tegevus, otse vastupidi. Paraku läheb punaste khmeeride praktika vastuollu demokraatiadogma ja terrorismitabuga.

Ehkki haigused on kontrolli alla, siis muud inimmassi reguleerivad tegurid nagu sõjad, orjapidamine, ületootmine ja hedonistlik-perversne maailmavaade vohavad endiselt. Ega meil muud lootust olegi, kui oma väljasuremispraktika jätkusuutlikele kultuuridele sõja, panganduse ja meelelahutusega peale suruda.

Õige - ja tipptehnoloogia kasutajad sarnanevad oma kirjaoskamatuse ja madalate instinktide kummardamise poolest loomadele.

Nimeta ajaloost tuntud suurlinnu, mis on tänaseni püsima jäänud? Ja kui on jäänud, kui tähtsad nad tänapäeval on? Võrdleme endise hiilgusega. Castaneda on eelkõige ilukirjanik, või ma eksin? Õõv ei haaku muu tekstiga, ilmselt kiirustamise tagajärg???

Globaliseerumine ja materialism on tõlgendatavad loomuliku arenguna, kui tõlgendada laiba lagunemist ja pinnasega üheks saamist loomuliku arengu viimase etapina.

Vaevalt et keegi oma naudinguid ja liisinguid unustab, tähtsad on nad vaieldamatult, nii nagu kasvaja vähitõbisele. Olevikuga piirdumine on ülim vaimne askees, müts maha nende vaimusuretajate ees. Su kirjatöös on lootust, hoia sellest kinni.

ps
need olid märkused ühe esse juure, mida ma retsenseerisin, esse nimi oli kasvamise koorem

Kommentaare ei ole: